Sommarpotatissallad med grillad sparris

Sommarpotatissallad med grillad sparris
Foto: Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

Sommarpotatissallad med grillad sparris

Av: Jennie Benjaminsson

Från: Kalasgott

11 ingredienser

En fräsch potatissallad på färskpotatis och grillad sparris. Räcker till 4-6 portioner. Recept från kokboken Kalasgott.

Jag är inte särskilt mycket för de majonnässimmande potatissalladerna som många gärna serverar under somrarna. Min variant är därför sund och lätt på ett alldeles supersmarrigt sätt! /Jennie Benjaminsson

Se fler recept från boken

Kalasgott

Ingredienser

  • 1 kg sparrispotatis (eller färskpotatis)
  • 250 g grön sparris
  • 1 dl blandade bönor (t ex brytbönor och vaxbönor)
  • 1 dl sockerärtor
  • 2 röda sommarlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2-3 kvistar timjan, repade blad
  • 0,25 citron, saften
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Häll av vattnet och låt potatisarna svalna en aning. Skär dem sedan i grova bitar.
  3. Under tiden potatisen kokar: Skölj alla grönsaker. Bryt av den nedersta, träiga delen av sparrisen.
  4. Skala och skär sommarlökarna i klyftor. Finhacka vitlöksklyftan.
  5. Blanda sparris, bönor, sommarlök, vitlök, timjan, citronsaft och olivolja.
  6. Smaka av med salt och peppar. Låt grönsakerna marinera minst 10 minuter. Tillaga dem sedan på grillen tills de är lätt krispiga.
  7. Blanda grönsakerna med den grovskurna potatisen, blanda i resten av marinaden och strö över lite flingsalt.