Jennies chicken fingers

koket.se
Jennies chicken fingers
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies chicken fingers

19 ingredienser

45 min

Marinerade kycklingstrimlor som paneras i panko blir superfrasiga "chicken fingers". Servera med krispiga grönsaker, limeaioli och sweet chilisås och du får en plockig rätt som hela familjen kommer att älska.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 700 g kycklingfilé
  • 3 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 msk vatten
  • 3 dl pankoströbröd
  • neutral rapsolja, till stekning

Limeaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 limefrukt, rivet zest och pressad saft

Till servering

  • 2 dl sweet chilisås
  • 3 morötter, i stavar
  • 1 gurka, i stavar
  • romansallad, några blad
  • 1 limefrukt, i klyftor
  • jasminris, nykokt

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna på längden till långa bitar.
  2. Blanda soja, vitlök, vitpeppar och majsstärkelse, lägg i kycklingen att marinera i 15 minuter eller mer.

Limemajonnäs

  1. Blanda majonnäsen med vitlök och lime. Ställ åt sidan.
  2. Lägg vetemjölet i en djup tallrik, vispa ägget med vatten på nästa och häll panko på den tredje.
  3. Panera kycklingen genom att vända alla bitar i först mjöl, sen ägg och till sist panko.
  4. Hetta upp en stekpanna och häll ca 0,5-1 cm olja i botten. Stek kycklingen runtom till den fått fin färg.
  5. Servera genast med limeaiolin, ångande varmt jasminris, sweet chilisås samt gurka och morötter.