2 knippen färsk koriander, endast stjälkar (bladen serveras som tillbehör)
salt
peppar
neutral olja, att steka I
ev vatten
Tillbehör
2 limefrukter
2 avokador, tärnad
2 dl crème fraîche
1 förp nachochips (gärna värmda i ugn)
ev het sås
Gör så här
I en stor gryta stek lök och vitlök till spänstig och den fått lite färg. Lägg i nötfärs och fräs till den fått lite färg. Tillsätt sen tomatpuré och rör om. Tillsätt paprika och låt fräsa i ytterligare några minuter.
Klipp några gånger i tomatburken och tillsätt tomater samt fond. Tillsätt alla kryddor och låt det hela puttra i 15 minuter. Tillsätt ev lite vatten om det kokar torrt.
Låt bönorna rinna av och finhacka korianderstjälkar. Tillsätt allt i grytan tillsammans med majs och låt puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera den mustiga chili con carnen med resterande korianderblad, limeklyftor, avokado och creme fraiche samt en stor skål med varma nachochips.