Jennies glögg med cognac

koket.se
Jennies glögg med cognac
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies glögg med cognac

10 ingredienser

30 min

En hemgjord röd vinglögg spetsad med cognac som inte är så söt som många köpeglögg är. Servera rykande varm med mandlar och russin.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 dl vatten
  • 4 cm färsk ingefära, skivad
  • 2 kanelstänger
  • 1 pomeransskal
  • 10 hela nejlikor
  • 2 stjärnanis
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker
  • 1 l rött vin
  • 1,5 dl cognac

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i ingefära, kanelstänger, pomeransskal, nejlikor, stjärnanis och
  2. kardemummafrön. Låt koka upp och tillsätt sedan socker. Låt sjuda utan lock i ca 15 minuter.
  3. Ta kastrullen från värmen och sila av alla kryddor så det återstår en smaksatt sockerlag.
  4. Värm vin och den smaksatta sockerlagen utan att det kokar. Tillsätt cognac, rör om och servera med
  5. mandel och russin.