Börja med att blanda ihop allt till saffransaiolin. Ställ åt sidan.
Skiva lök, morot och selleri samt finhacka vitlök. Stek i olivolja tills det mjuknat något, häll sedan i
buljong, vin och grädde.
Skala och skär potatis i 1-2 cm stora bitar. Klipp några gånger med en sax rakt ner i tomatburken.
Häll i tomater samt potatis i grytan. Tillsätt timjan och lagerblad, salt och peppar. Låt puttra i 10
minuter.
Skrubba och skölj musslorna. Strimla svartkålen grovt. Skär fisken i 2-3 cm stora bitar.
Lägg musslor och svartkål i grytan och låt sjuda tills musslorna öppnat sig, det tar endast några minuter.
Lägg i fisken och dra av grytan från värmen, låt stå i 5 minuter. Riv över citronzest och smaka av med lite citronsaft och ev mer salt och peppar. Strö över persilja.
Servera den goda fiskgrytan med saffransaioli och ett gott bröd till.