Jennies julrevbensspjäll

koket.se
Jennies julrevbensspjäll
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies julrevbensspjäll

14 ingredienser

ca 2 h

Ostronssås, fisksås och sweet chilisås ger spännande asiatiska vibbar till julbordets revbensspjäll.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1,2 kg revben, skurna i bitar
  • 1-2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar

Glaze

  • 0,5 dl ostronsås
  • 0,5 dl honung
  • 1 dl sweet chili sauce
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 3 cm ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk fisksås
  • 0,5 krm malen kanel
  • 2 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med aluminumfolie. Ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i 1,5 timme.
  3. Blanda samman alla ingredienserna till glazen.
  4. Ta ut revbenen ur ugnen efter 1,5 timme och höj temperaturen till 250 grader.
  5. Ta bort folie, häll av vätskan och pensla på glaze. Sätt tillbaka i ugnen och låt glazen sätta sig. Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är de som bäst. Detta tar ca 20 minuter.