2 citroner (ekologisk varav 1 saft och zest + 1 till garnering)
1 kruka färsk dill
1 dl crème fraîche
salt
peppar
Gör så här
Sallad
Koka matvete enligt instruktioner på förpackningen. Låt svalna.
Lägg äggen i kokande vatten och koka i 6 minuter från kokpunkten. Spola i iskallt vatten och skala. Låt
svalna.
Koka sparris i 1 minut, skölj i iskallt vatten. Skär sparris i munsstora bitar, gurka i tärningar, halvera cocktailtomater samt skiva salladslök tunt.
I en uppläggningsskål, bottna med spenat och matvete, lägg sedan i gurka, salladslök och tomater. Ringla dressingen över.
Dela äggen och lägg på samt bryt ner laxen i mindre bitar och lägg på sparrisen.
Garnera gärna med några dillvippor och några extra klyftor med citron.
Dressing
I en hög cylinderbunke, lägg i hela det råa ägget samt olja, dijonsenap, zesta citronen och pressa saften. Kör med stavmixer från botten och uppåt till en krämig majonnäs.
Finhacka dill och rör ner dill och crème fraiche i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.