Jennies piadina med mozzarella och parmaskinka

koket.se
Jennies piadina med mozzarella och parmaskinka
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies piadina med mozzarella och parmaskinka

12 ingredienser

20 min

Piadina är italiensk street-food i form av en varm macka. Här fylls den med mozzarella, basilika, färska tomater och parmaskinka. Supergott och otroligt snabblagat.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Piadina

  • 4 piadina
  • 200 g mozzarellaost
  • 4 tomater
  • 120 g parmaskinka
  • 50 g parmesanost
  • 1 kruka basilika
  • olivolja

Sallad

  • 120 g rucolasallad
  • 200 g babyplommontomat, halverade
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • vit balsamvinäger
  • olivolja

Gör så här

  1. Skiva mozzarella i ca 1 cm skivor. Skiva tomater i tunna skivor.
  2. Stek ett piadinabröd i lite olivolja på ena sidan i 30 sekunder, vänd.
  3. På ena halvan av brödet, lägg på några skivor mozzarella, tomat och parmaskinka. Strö på lite riven parmesan och några basilikablad. Vik över en andra halvan av brödet och servera genast med den goda salladen.
  4. Lägg rucola, minitomater och parmesan i en salladsskål. Ringla över lite balsamvinäger samt olivolja. Salta och peppra och vänd runt.
  5. Servera varma piadina med salladen.