En maxad middag med dumplings och massa goda tillbehör. Vill du ta en genväg så köper du färdiga dumplings och lägger tiden på att preppa alla goda tillbehör.
1 msk gochugaru (koreanska milda chiliflakes, kan ersättas med hälften chiliflakes och hälften paprikapulver)
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
neutral rapsolja, att steka i
Bönor
300 g edamamebönor med skal
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 tsk rostade sesamfrön (gärna blandat svarta och vita)
Dippsås
1 dl majonnäs
1 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja
1 msk sriracha
Gör så här
Fyllning till potstickers
Börja med att steka vitkål och purjolök i olja tills det mjuknar. Låt svalna något.
Rör samman smaksättningen till fyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja. Häll detta över färsen. Tillsätt den stekta kålen och purjolöken. Blanda väl.
Fyll gyozaplattorna med ca en halv matsked fyllning. Blöt kanterna med ett vått finger och vik sedan ihop gyozan till halvmåneformade små knyten.
Dippsås och tillbehör
Börja med att röra samman alla ingredienser till dippsåsen så den är klar. Ställ åt sidan.
Stek bacon till krispigt. Låt rinna av på dubbelt hushållspapper och svalna. Tryck sedan till så det blir ett grovt smul.
Stek vitlök och ingefära mjukt i neutral olja. I med sockerärtor och gochugaru och vänd runt. Häll på soja och risvinäger, vänd runt och dra av från värmen.
Koka edamame enligt anvisning på förpackningen. Droppa över soja och sesamolja. Strö på sesamfrön. Täck över och ställ på bordet.
Stek dumplings till gyllene och frasiga på båda sidor i olja i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida.
Servera dumplings med chiliärtor, edamame och dippsås.