Mixa pistagenötterna till mjöl med bitar i. Blanda allt utom äggen i maskin med vinge. Tillsätt äggen ett i taget under maskinens gång.
Spritsa eller stryk ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Baka av i 160 grader 8-10 min.
Mousse med grönt te
Koka upp grädde och mjölk med vaniljfrön och te. Låt stå och dra.
Vispa ihop socker och äggula. Vispa ner den varma gräddmjölken och värm till 85 grader under omrörning. Tillsätt gelatinbladen, sila och låt svalna. Vänd ner lättvispad grädde och fyll en strut. Kyl.
Marängsmörkräm
Vispa ihop vitan och sockret över vattenbad tills sockret smält och marängen känns len mellan fingrarna. Häll över i vispmaskin och kör den kall. Därefter pytsar du i smöret i omgångar och blandar på medelhastighet tills allt gått ihop. Häll även i salt och vanlijfrön. Vispa ett tag på högsta växel tills smörkrämen blivit len och blank.
Körsbärskompott
Koka ihop socker och körsbär. Lägg i gelatinet så att det smälter. Blanda väl. Låt kallna helt i kyl.
Montering
Skär bottnarna till en kvadrat på 20x20cm. Spritsa smörkräm runt kanten till sarg. Fyll i med körsbärskompotten. Lägg på en botten till. Spritsa smörkräm. Fyll i med temoussen. Lägg på botten. Upprepa tills du har fyra lager. Ställ i kyl. Ta ut när den stelnat. Stryk upp med smörkräm. Upprepa en gång till.