Jennies tjocka revben med glaze

koket.se
Jennies tjocka revben med glaze
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies tjocka revben med glaze

14 ingredienser

2 h 30 min

Jennies "sticky revben" med sötstark glaze tillagade under lång tid på låg temperatur blir fantastiskt möra och goda. Passar perfekt på julbordet.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

Revben

  • 1,5 kg tjocka revbensspjäll, i bitar
  • salt
  • peppar

Glaze

  • 0,5 dl ostronsås
  • 0,5 dl hoisinsås
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl ketchup
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk five spice (kryddblandning)
  • 2 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Salta och peppra revbenen lätt. Lägg i en ugnsform och täck helt med folie så ångan som bildas i formen stannar kvar.
  3. Tillaga revbenen i ugnen ca 2 timmar.
  4. Blanda samman alla ingredienser till såsen.
  5. Ta ut revbenen och höj ugnsvärmen till 225 grader.
  6. Lägg över revbenen på plåt med bakplåtspapper. Häll på glazen, vänd om revbenen så de täcks av de goda smakerna och låt gå i ugnen i 15-20 minuter till bubblande och ”sticky”.
  7. Ta ut och strö på sesamfrön före servering.