Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter

Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter
Foto: Jenny Olsson

Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter

Av: Jenny Olsson

18 ingredienser

Dessa härliga cupcakes med choklad och pinjenötter är verkligen oemotståndligt goda.

Ingredienser

Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk kaffe, nybryggt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 0,5 krm flingsalt
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 dl pinjenötter

glasyr

  • 50 g smör, mjukt
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 100 g färskost
  • 1 msk kaffe, nybryggt

Gör så här

Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna till de har fått fin färg. Ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
  4. Smält smör, grovhackad blockchoklad i en kastrull på låg värme tillsammans med yoghurten och kaffet. Blanda med äggsmeten.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt en en separat bunke och vänd sedan försiktigt ned i äggsmeten. Rör försiktigt ner pinjenötterna i smeten, men spara några till garneringen.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till två tredjedelar.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
  8. Vispa under tiden ihop alla ingredienser till glasyren med en elvisp. Spritsa eller bred på glasyren på cupcakesen när de har svalnat. Garnera med pinjenötter.