Vit kladdchokladtårta med varma hallon

Vit kladdchokladtårta med varma hallon
Foto: TV4

Vit kladdchokladtårta med varma hallon

Av: Jenny Strandgården

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

En härligt kladdig chokladtårta med glasyr och varma färgglada hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet ger 16 bitar.

Dryck: Maderia Fine.

Ingredienser

  • 250 g vit bakchoklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl

glasyr

  • 150 g vit bakchoklad
  • 0,5 dl vispgrädde

Dekoration

  • florsocker
  • hallon, varma

Gör så här

Tårta

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen.
  3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Rör i choklad och mjöl.
  6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  8. Låt kallna och ställ in i kylen.

Glasyr

  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp grädden.
  3. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
  4. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
  5. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
  6. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.