Jennys julsill med wasabi och lime

NYHET
Jennys julsill med wasabi och lime
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Jennys julsill med wasabi och lime

10 ingredienser

30 min + tid i kyl

Här kommer ett fantastiskt recept på Jennys julsill med wasabi och lime - möjligtvis en ny favorit på julbordet!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner sats
  • 1 burk inläggningssill [420 g]
  • 2 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1 bit ingefära [ca 15 g]
  • 2 g wasabiolja
  • 1 chilifrukt, piri-piri i tunna skivor
  • 1 schalottenlök, strimlad
  • 1 limefrukt, zest
  • 1 kvist mynta

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker och rör tills sockret har löst sig. Låt kallna och tillsätt ättiksprit.
  2. Skölj sillen i kallt vatten och torka den med hushållspapper. Skär den i bitar.
  3. Skala och skär ingefäran i tunna skivor.
  4. Lägg sillen i en burk och blanda med wasabi, ingefära, chili, lök och limezest. Låt dra i kylskåpet ca 2 timmar.
  5. Häll över lagen, stoppa i myntakvisten och låt stå kallt i 2 dygn.