"Det här är min variant av den klassiska tiramisun där jag gör egna bottnar med smak av kakao och kaffe. Istället för marsalavin använder jag baileys, jag tycker att det ger en rundare och mildare smak." /Jesper
Smält smöret, låt svalna. Tillsätt kvarg/gräddfil och kaffe, blanda runt.
Häll ner smörblandningen i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna (vetemjöl, kakao och bakpulver) och blanda ner dessa i smeten.
Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner i smeten.
Fyll muffinsformar med smeten, använd gärna en muffinsplåt
Grädda i ca 10-15 minuter tills de har fått fin färg och är klara i mitten. Kontrollera gärna med provsticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna
Skär varje muffins i tre delar på tvären/horisontellt.
Mascarponekräm
Vispa äggulorna och sockret ljust och pösigt.
Rör ner mascarponeosten och baileys. Rör till en slät smet.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner vitorna i smeten.
Montering
Blanda kaffet med baileys. Droppa eller spruta blandningen på båda sidor av chokladbottnarna.
Lägg en botten i den form/skål du vill använda, på med ett lager kräm, upprepa proceduren en eller två gånger beroende på hur hög du vill ha din tiramisu.