Ris á la Jessica

Ris á la Jessica
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Ris á la Jessica

10 ingredienser

Jessica Frej använder saffran i sin Ris à la Malta.

Ingredienser

  • 1,5 dl grötris
  • 1 l mjölk
  • 1 kanelstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 vaniljstång
  • 1 g saffran

Till servering

  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sötmandel, hackad
  • 3-4 msk svartvinbärssylt (eller körsbärssyl)

Gör så här

  1. Sjud mjölk, grötris, kanelstång, vaniljstång, saffran, strösocker och salt på låg värme - det får inte ens koka. Använd gärna kastrull med teflonbeläggning. Rör om i gröten då och då.
  2. Det tar cirka 1,5 timme innan gröten är klar. Låt kallna.
  3. Vispa grädden hårt och vänd ner i riset ihop med mandeln.
  4. Servera med svartvinbärssylt eller körsbärssylt.