Fiskgratäng med tomat och saffran

Fiskgratäng med tomat och saffran
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Fiskgratäng med tomat och saffran

17 ingredienser

Matig fiskgratäng på torsk med saffranskryddad tomatsås och potatis.

Ingredienser

  • 700 g torsk
  • 1 kg potatis
  • 4 stjälkar stjälkselleri
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 g saffran
  • 1 dl vitt vin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk tabasco
  • 2-3 dl grädde
  • 100 g smör
  • 20 g dill
  • 2 äggulor
  • 20 g plockad dill
  • 2 tomater
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Spritsad potatis

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Värm upp grädde och smör i en kastrull.
  4. Pressa den kokta potatisen och arbeta in gräddsmöret och äggula tills det blir en smidig deg.
  5. Häll upp i en spritspåse och spritsa längsmed kanten på en ugnsform.

Fisk

  1. Skär ner fisken i mindre bitar, salta och placera i mitten av ugnsformen.
  2. Mixa krossade tomater, vitlök, dill, lök, saffran, tabasco och vittvin.
  3. Slå tomatsåsen över fisken.
  4. Baka i ugnen i cirka 30-40 minuter.
  5. Toppa med selleriblasten som finns i mitten av stjälksellerin.