Honungsglacerad kotlett och vårprimörer

Honungsglacerad kotlett och vårprimörer
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Honungsglacerad kotlett och vårprimörer

17 ingredienser

Honungsglacerad kotlett med rostade vårprimörer och citron.

Ingredienser

portioner
  • 4 kotletter med ben
  • 0,2 dl kryddmix (finns att köpa på butik, alt gör en själv)
  • 1 hel vitlök
  • färsk rosmarin
  • 1 dl honung
  • 2 citroner
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 200 g potatis
  • 1 knippe morot
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 fänkål
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • matolja

Serveras med

  • grönsallad
  • citron

Gör så här

Primörer

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Skölj och dela ner grönsakerna i jämnstora bitar.
  3. Lägg i en ugnsfast form.
  4. Salta och peppra efter smak.
  5. Hacka ner rosmarin, dela vitlöken och blanda med grönsakerna.
  6. Rosta allt tillsammans med lite olivolja i ugnen i 15-20 minuter.
  7. Pressa en citron över när de är klara.

Glace

  1. Värm honungen lätt och pressa ner en citron.
  2. Tillsätt vinäger och olivolja.
  3. Hacka ner några kvistar rosmarin och smaka upp med salt och peppar.

Kött

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Hetta upp en stekpanna och krydda köttet med mixen, salt och peppar.
  3. Pensla på lite av glacen på och stek med lite matolja.
  4. När kotletterna har fått en bra färg så pensla på mer av glacen och skicka in hela pannan i ugnen i 5-10 minuter.
  5. Servera med en delad citron och en grönsallad.