Jessicas citronkyckling

koket.se
Jessicas citronkyckling
Jessica Frej
Jessica Frej

Jessicas citronkyckling

14 ingredienser

30 m

"Mitt absoluta go to recept som hängt med mig sen 12-års ålder. Tröttnar aldrig på denna. Riktigt gott om du grillar kycklingfiléer, med det går också bra med stek." /Jessica Frej

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 750 g kycklingfilé
  • salt
  • peppar
  • 2 msk smör (att steka i)
  • 1 citron, saft och finrivet skal (stor)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 dl vatten
  • 2 msk soja (ljus japansk)
  • 2 msk honung (gärna en extra smakrik)
  • 350 g spaghetti
  • 65 g bladspenat (färsk)
  • 1 kruka basilika
  • ev 1 dl persilja, finhackad

Gör så här

  1. Sätt på vatten till spagettin.
  2. Salta och peppra kycklingen.
  3. Stek kycklingen i rikligt med smör så att den får en fin gyllene färg och blir genomstekt. Du kan dela kycklingen om du vill att det ska gå fortare.
  4. Vispa ihop citronsaft, finrivet citronskal (bara det gula), smulad hönsbuljongtärning, crème fraîche, vatten, soja och honung i en skål.
  5. Häll sedan blandningen i pannan där du stekt kycklingen.
  6. Låt det koka ihop några minuter.
  7. Skär upp kycklingen.
  8. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  9. Blanda spagettin med såsen, spenaten och basilikan.
  10. Lägg pastan på ett stort fat och placera kycklingen ovanpå.
  11. Dekorera gärna med basilika och citron.