Jessicas cobbsallad

Jessicas cobbsallad
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Jessicas cobbsallad

17 ingredienser

30 m

Den amerikanska cobb-salladen är en matig och perfekt utflyktssallad.

Ingredienser

portioner

Sallad

  • 4 ägg
  • 2 kycklingbröst (ekologiska, tzay eller qourn för vego)
  • 200 g bacon (den bästa kvalitén du hittar, grillost för vego)
  • 2 avokador
  • 0,5 gurka
  • 2 tomater
  • 1 romansallad
  • 1 silverlök
  • 140 g blåmögelost
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 3 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök (riven)

Gör så här

Sallad

  1. Koka äggen, jag gillar mjukkokta.
  2. Stek, ugnsbaka eller grilla kycklingen. Perfekt att använda kyckling eller annat som blivit över från grillmiddagen.
  3. Stek baconen knaprig i tärningar.
  4. Skär avokado, gurka och tomat i kuber.
  5. Strimla salladen samt skiva silverlök så tunt du kan.
  6. Smula blåmögeolsten.
  7. Arrangera ingredienserna i en stor skål, vanligtvis lägger man allt i ”rader”. Servera direkt eller ner i kylväska och ta med ut.

Dressing

  1. Häll alla ingredienser i en burk med lock och skaka, häll på salladen precis innan servering.