1 förp kryddmix (bifteki kryddmix, köpt eller hemgjord)
0,5 dl vatten
2-3 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 köttbuljongtärning
400 g spaghetti (elle valfri pasta)
Bifteki kryddmix (om du inte vill köpa färdig kryddmix)
0,5 dl vatten
1 msk olivolja
1 msk lökpulver
3 klyftor vitlök, pressade
2 msk blandade örter (torkade)
1 tsk salt
0,5 tsk malen svartpeppar
Gör så här
Blanda köttfärs med kryddmixen, olivolja och vatten.
Rulla färsen till 50 små köttbullar.
Stek köttbullarna på hög värme i olivolja.
När köttbullarna börjar bli klara så häll på krossade tomater och smula i köttbuljongtärningen.
Koka ihop några minuter.
Smaka av och tillsätt eventuellt salt.
Koka pastan al dente i saltat vatten.
Dela upp allt i 5 matlådor och förvara i kyl eller frys.
Vill du göra det lite lyxigare? Toppa gärna med lite riven parmesan och färsk ruccola vid servering. Extra tjusigt blir det om du ringlar på lite olivolja och nymald svartpeppar.