Jian Bing - Kinesisk pannkaka

Jian Bing
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Jian Bing - Kinesisk pannkaka

23 ingredienser

30 m

Jian Bing är en populär kinesisk street food som liknar en tunn, krispig pannkaka fylld med ägg, grönsaker, örter och ibland fisk eller tofu. Pannkakan steks och rullas ihop med en smakrik chilisås för extra hetta.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Sås

  • 2 msk strösocker
  • 6 msk soja (ljus)
  • 2 msk chingkiangvinäger
  • 2 msk ingefära, finhackad
  • 2 msk vitlök, finhackad
  • 4 msk chiliolja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk chilipasta

Fisk

  • 1 förp sejfilé, panerad (sej eller torskfiléer)
  • olja

Coleslaw

  • 200 g vitkål, tunt strimlad (eller spetskål)
  • 100 g majonnäs
  • 1 limefrukt, saft och zest
  • salt

Pannkakssmet

  • 70 g bovetemjöl
  • 40 g rismjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl vatten

Topping

  • 4 tsk rostade sesamfrön
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 4 ägg
  • färsk koriander
  • salladsblad

Gör så här

Sås

  1. Blanda ut sockret i soja och vinäger.
  2. Vispa sedan ner resten av ingredienserna.

Fisk

  1. Fritera fisken i olja som är 190 grader (en bit vitt bröd blir gyllenbrun på 1 minut).

Coleslaw

  1. Vänd runt kålen i majonnäsen och tillsätt limesaft och limezest.
  2. Smaka av med salt.

Pannkakor

  1. Blanda mjölsorterna och vispa sedan ner ägg och vatten. Smeten skall vara lös och rinnig.
  2. Värm en stekpanna till medelvärme och häll i smet. Smeten ska lätt rinna ut till en tunn pannkaka. Sänk värmen om den stannar för fort.

Topping

  1. Toppa pannkakan med sesamfrön och salladslök
  2. Vänd pannkakan och knäck ett ägg på pannkakan, smeta ut ägget med baksidan av en sked.
  3. När ägget är klart så toppa pannkakan med såsen, den friterade fisken, coleslaw och grönsaker.
  4. Vik ihop pannkakan till ett paket, lägg på en skärbräda, dela och servera.