Jitterbugg med pistage

Jitterbugg med pistage
Foto: TV4
Jenny Hansson
Jenny Hansson

Jitterbugg med pistage

Av: Jenny Hansson

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

1 h

Spröd mördeg fylld med en maräng smaksatt med pistagenötter.

Ingredienser

  • 200 g smör, kallt
  • 80 g strösocker [1 dl]
  • 240 g vetemjöl [4 dl]
  • 1 äggula
  • salt

Fyllning

  • 1 äggvita
  • 60 g strösocker
  • 60 g pistagenötter

Gör så här

  1. Arbeta samman smör, socker, vetemjöl och äggula till en deg. Överarbeta den inte!
  2. Platta till degen lite och plasta den, låt vila i kylen 20–30 minuter.
  3. Vispa äggvitan till ett skum, tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en maräng.
  4. Mixa pistagenötterna till ett fint mjöl. Vänd ner försiktigt i marängen.
  5. Kavla ut degen till en platta, ca 0,5 cm tjock.
  6. Bred ut marängen på degplattan och rulla ihop som en rulltårta. Lägg rullen i kyl eller frys en stund så blir den lättare att skära.
  7. Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 12-15 minuter.