Jitterbuggare med rabarber

Jitterbuggare med rabarber
Foto: Caroline Tengen

Jitterbuggare med rabarber

9 ingredienser

2 h

Jitterbuggare är en traditionell småkaka med härlig marängfyllning. Lyxa till jitterbuggarna med en smakrik jordgubbs- och rabarberkompott. Njut!

Dansukker Gelésocker Multi
Dansukker gelesocker multi produkt

Dansukker Gelésocker Multi

Utmärkt till pannacotta, mousse, tårtfyllningar och desserter - enkel att använda!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Jordgubbs- och rabarberkompott

  • 50 g jordgubbar
  • 50 g rabarber
  • 0,5 dl Dansukker Gelésocker Multi

Deg

  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl Dansukker Florsocker
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 äggula

Marängsmet

  • 1 äggvita
  • 1 dl Dansukker Svenskt Strösocker

Gör så här

Jordgubbs- och rabarberkompott

  1. Skölj och rensa jordgubbar och rabarber. Skär i mindre bitar och blanda tillsammans med gelésocker i en kastrull. Koka ca 1 minut.
  2. Mixa blandningen och ställ i kylskåpet minst 1 timme.

Deg

  1. Blanda mjöl och florsocker i en skål.
  2. Tillsätt smöret skuret i bitar och finfördela med en gaffel.
  3. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman till en deg. Plasta och ställ i kylskåp i minst 30 minuter.

Marängsmet

  1. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd i sockret efter en stund. Marängsmeten ska vara helt fast.

Utbakning

  1. Kavla ut degen till en platta ca 40x20 cm.
  2. Bred jordgubbs- och rabarberkompotten över degen och sedan marängsmeten.
  3. Rulla samman och ställ i frysen i ca 30 minuter så att kakrullen blir riktigt kall.
  4. Sätt ugnen på 150 grader.
  5. Skär rullen i drygt 1-2 cm tjocka skivor och lägg jitterbuggarna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Tips! Använd valfri kompott, sylt eller marmelad i detta recept.

TIPS!
Fler tips!
Dansukker Jordgubbstårta med mjuk maräng NY

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer