Citrussallad

Citrussallad
Foto: TV4

Citrussallad

Av: Joakim Nätterqvist

Från: Klockan nio hos stjärnorna

4 ingredienser

10 min

Denna halvdistans desserten är bra för matsmältningen, speciellt efter kött. Det måste vara frukter i säsong, annars blir surt - sa räven! Fråga din frukthandlare eller någon som ser kunnig ut eller har ett plagg med matbutikens logotype på sig. Grapefrukten ska vara SÖT!

Du behöver
En väldigt vass lite mindre kniv
Dryckestips

Jean Louis Blanc de Blanc

Joakim bjöd även på
Moules Mariniéres
Hängmörad biff med chilibearnaise

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • apelsin
  • pomelo
  • blodgrapefrukt
  • grapefrukt

Gör så här

  1. Skala citrusfrukterna.
  2. Dela i klyftor.
  3. Skär längs med magen bort den vita strängen på klyftan.
  4. Och längs med ryggen.
  5. Flå sedan klyftan så att du bara har filén eller bara frukt köttet kvar.
  6. Samma gäller alla citrusfrukterna.
  7. Blanda.
  8. Servera.