Sushi Tempura

Sushi Tempura

Av: Joakim Lundblad

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Små rullar fyllda med sushi ris, avokado, fisk mm.

Ingredienser

portioner
  • 65 g sushiris, till rullen
  • 0,5 noriblad klippt i mitten längs med ränderna i noribladet
  • 1 krm wasabi
  • 0,25 avokado
  • 40 g fisk, "valfritt" i stavform
  • 1 dl tempuramjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • olja, att fritera i

Gör så här

  1. Lägg noribladet på bambumattan, skall ligga längsmed snörningen i bambumattan.
  2. Fördela ut riset med fingertopparna ( som ska vara lätt fuktade ) ända ut i kanterna.
  3. Lägg plastfilm över riset och vänd så att plastfilmen ligger ner mot bambumattan.
  4. Gör en sträng av wasabin och skiva avocadon i tre strimlor och fördela ut den på wasabin samt fisken.
  5. Rulla nu ihop rullen, forma rullen med hjälp av mattan till den form som du vill ha.
  6. Tänk på att inte rulla in plastfilmen in i rullen.
  7. Behåll plastfilmen på tills det är dags att vända i tempura smeten och fritera annars torkar riset.
  8. Blanda tempura mjölet med vatten enligt anvisningen på paketet.
  9. Skär rullen i tre bitar och vänd i tempurasmeten och fritera.
  10. Låt snabbt rinna av på ett hushållspapper och skär sedan upp rullarna i tre skivor vardera