Pumpasoppa med pilgrimsmusslor och grapefrukt

Pumpasoppa med pilgrimsmusslor och grapefrukt
Foto: tv4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Pumpasoppa med pilgrimsmusslor och grapefrukt

13 ingredienser

ca 30 min

En härligt krämig soppa i halloweentider, grapefrukten biter av lite av sötman i pumpan.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg pumpa (skalad, urkärnad och tärnad)
  • 0,5 l standardmjölk
  • 0,5 l grädde
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 1 dl grapefuktjuice
  • salt
  • tabasco
  • 2 msk smör
  • 200 g pilgrimsmusslor utan romsäck
  • 0,5 klyfta vitlök, finhackad
  • worcestersås

Till garnering

  • gräslök
  • krutonger, på brioche

Gör så här

  1. Koka pumpan i mjölk och grädde med buljongtärningen i ca 20 min.
  2. Mixa soppan slät och smaksätt med juicen, salt och tabasco. Mixa soppan vid servering och då i med smöret.
  3. Skär pillisarna i 3 skivor och lägg på ett fat, salta dem lätt och stek dem sen jättehårt i stekpanna, men bara på ena sidan, dra över citron och worscestershiresåsen.