Johan och Elisabeths churros

koket.se
Johan och Elisabeths churros
Foto: TV4
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg

Johan och Elisabeths churros

10 ingredienser

40 min

Frasig churros som smakar bäst nyfriterade. Dippa i chokladsås och njut! Tips! Spela gärna klippet för att ta del av alla tips och trix som Elisabeth och Johan delar med sig av.

Se Elisabeth Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

Pâte à choux deg

  • 200 g vatten
  • 150 g ägg
  • 125 g vetemjöl
  • 80 g smör
  • 50 g strösocker
  • 4 g salt
  • strösocker, att vända dem i

Choklad-dopp

  • 200 g vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • 30 g honung

Gör så här

Churros

  1. Koka upp allt utom vetemjöl och ägg i en kastrull.
  2. Rör ner mjölet och ”rosta" i kastrull på varma plattan i ca 3-4 minuter.
  3. Häll över smeten i en bunke, låt svalna något. Vispa i ägg, lite i taget.
  4. Fyll smeten i en spritspåse med stjärntyll nr 13 mm.
  5. Värm olja i en stor kastrull till 180 grader. Spritsa ner smet i fritösen, använd en sax för att klippa av lagom långa churros. Tänk på att fritera några stycken åt gången så att oljan inte sjunker för mycket i temperatur.
  6. Ta upp med hålslev när du fått fin gyllenbrun färg runtom.
  7. Vänd direkt runt i socker.

Choklad-dopp

  1. Koka upp grädde och honung i en kastrull. Lägg den hackade chokladen i en bunke.
  2. Häll gräddblandningen över den hackade chokladen.
  3. Rör om så att det blir en blank lite tjockare sås, håll varm.
  4. Servera nyfriterade churros och choklad-dopp som tillbehör.