Johan och Elisabeths kladdkaka

koket.se
Johan och Elisabeths kladdkaka
Foto: TV4
Johan SörbergElisabeth johansson 2
Johan SörbergElisabeth johansson 2

Johan och Elisabeths kladdkaka

7 ingredienser

Kladdkaka på konditorns vis! Istället för att röra ihop ingredienserna som i en klassisk kladdkaka vispas i denna variant ägg och socker pösigt och så tillsätts även lite bakpulver för att få lite höjd. Kakan ska vara lite dallrig i mitten när den tas ut ur ugnen, så prova dig fram och lär känna din ugn för optimalt resultat.

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 270 g ägg [4 stycken]
  • 225 g rörsocker [2,5 dl]
  • 225 g mörk choklad 70 %
  • 225 g smör
  • 180 g vetemjöl [3 dl]
  • 7 g bakpulver [1 1/4 tsk]

Till servering

  • vispgrädde, lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt ca 6-8 minuter. Smält chokladen och smöret, blanda till en jämn smet.
  3. Sikta ihop mjöl och bakpulver, blanda ned i chokladsmeten.
  4. Fördela smeten i en bakpappersfodrad form som är ca 22 cm i diameter.
  5. Grädda i 13 minuter, kakan skall vara lös i mitten, låt svalna helt.
  6. Ät gärna kakan kylskåpskall tillsammans med lättvispad grädde.