Blanda alla ingredienser i en degblandare och kör på lägsta växel i ca 15 minuter. Öka hastigheten lite och låt gå i ca 5 minuter. En degtemperatur runt 25 grader är det idealiska.
Lägg över degen i en vid bunke, eller ännu hellre i en liten plastback, låt degen vila ca 30 minuter.
Dela degen bitar à 60-80 g beroende på hur stora du vill ha dem. Rundriv och låt vila 10 minuter för att de skall slappna av.
Rulla dem lite spolformade, ca 8-10 cm.
Lägg bröden på en plåt med ett mellanrum så att de inte ”biter” varandra eller så lägger du dem i en bakplåtsklädd form lite tätare så att de gräddas ihop. Jäs till nästan dubbel storlek, gärna i en avstängd ugn där du har ca 40 gradigt vatten i en skål så att utrymmet blir fuktigt.
Sätt ugnen på 210 grader.
Fristående bröd gräddas ca 10-15 minuter. Om de ligger i form när du sätter, sänk till 190 grader när du sätter in formen, grädda ca 25-30 minuter beroende på formens storlek.