Värm ugnen till 200 grader (175 grader om varmluft).
Smält smöret. Häll det smälta smöret över havregrynen.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt grynblandningen och mjölblandningen till äggvispet. Blanda ordentligt och låt stå i 5 minuter.
Klä plåtarna med bakplåtspapper. Klicka ut smeten som små bollar med en tesked. Se till att det finns utrymme för kakorna att flyta ut.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 5-6 minuter, tills kakorna blir gyllenbruna och lite mörka i kanterna.
Marängsmörkräm
Lägg äggvitor och socker i en skål. Sätt skålen över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp (55-60 grader), vispa hela tiden lätt så att inte äggvitan hinner sätta sig i botten.
Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat helt. Vispa sedan ner smöret, lite i taget.
Vänd ner finrivet citronskal. Fyll en spritspåse med krämen.
Spritsa kräm på en kaka (undersidan) och täck med en annan kaka som lock. Tryck till lätt.