Lär dig laga en god soppa från grunden med detta goda kycklingrecept. Passar både den som har tid att laga mat länge, men även för den som behöver göra annat under tiden.
1 knippe persiljestjälkar (från den plockade persiljan)
vatten som täcker lår och grönsaker
salt
Soppa
kokt kött från låren, i bitar
8 dl buljong från lårkoket
300 g potatis
300 g morot
1 purjolök, ansad och sköljd
2 ägg
1 knippe persilja, plockad (spara stjälkarna)
100 g lagrad ost
Gör så här
Buljong: Lägg alla ingredienser till buljongen i en kastrull, häll på vattnet så att det täcker med ca en cm ovan lår och grönsaker. Koka upp. Med en slev skummar du av det som flyter upp på ytan, sänk värmen låt koka sakta i cirka 40-45 minuter.
Plocka upp låren och sila upp buljongen i en bunke. Diska ur kastrullen. Ovanstående kan du göra dagen innan, i så fall kyler du ner lår och buljong och ställer i kylen inför nästa moment där soppan avslutas.
Soppa: Plocka köttet från låren och skär i bitar. Skala och skiva potatis, morot och purjolök i halvcentermeter tjocka skivor. Lägg allt i din diskade kastrull. Häll över buljongen, låt koka stilla tills grönsakerna mjuknat 15-20 minuter. Smaka av med salt.
Koka äggen, välj hur du vill ha din gula, hård eller löskokt. Hacka persiljan och grovriv osten.
Servera soppan i varma djupa tallrikar med ett halvt kokt ägg i, persilja och riven ost på toppen.