En klassiker i variant Erik Lallerstedt, där min kockkarriär började efter skolan. Erik är idag en av mina stora förebilder. Han kan receptet för att lyckas långt och länge i den annars stenhårda restaurangbranchen.
Skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola av dem med vatten. Låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag.
Vispa grädden med socker, senapspulver och senapsfrö.
Fräs löken i smöret så att den tar lite färg på medelvärme, salta och peppra en aning. Häll på ölen och låt den koka in. Håll den varm. Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är klar. Salta. Ställ potatisen åt sidan.
Värm upp en panna till oxfilén. Den bör vara ganska varm. Lägg i olja och stek oxfilén hastigt så att den får bra färg, lägg i en klick smör på slutet för den goda smaken. Salta och peppra.