Grillade kassler- och ananasspett med rostade rotfrukter och fetaostkräm

Johan Jureskog KK2023

Grillade kassler- och ananasspett med rostade rotfrukter och fetaostkräm

11 ingredienser

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Maries grillade kassler- och ananasspett med rostade rotfrukter.

Här hittar du Johans Ugnsbakade rotfrukter med kassler.

Ingredienser

portioner

Rotfrukter

  • 1 kg blandade rotfrukter (t ex rödbetor, morötter, palsternacka)
  • 1,5 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • färsk rosmarin (eller timjan (efter smak))

Spett

  • 500 g kassler
  • 300 g ananas
  • rosmarinkvist

Fetaostkräm

  • 100 g fetaost (16 % fetthalt)
  • 0,5 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk färsk timjan, repad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

Rotfrukter

  1. Skala och skär rötterna i bitar.
  2. Blanda med olja och kryddor och lägg i ugnssäker form.
  3. Rosta mitt i ugnen ca 35 minuter.

Spett

  1. Skär kassler och ananas i jämnstora bitar.
  2. Varva dem på spett och stick in rosmarinkvistar här och där.
  3. Ställ eller lägg kasslerspetten vid sidan av rötterna de sista 10 minutrarna.

Fetaostkräm

  1. Mosa ihop fetaosten med fraiche och timjan.