vitpeppar, nymalen (eller svartpeppar, efter smak)
garnityr
haricots verts
ugnsbakade tomater
persilja, hackad
Gör så här
Vitlökssmör
Hacka persilja och lägg i en skål.
Skala och pressa i vitlök.
Blanda med mjukt smör samt lite salt och peppar.
Ställ åt sidan i kylen.
Du kan också rulla in vitlökssmöret till en rulle i smörpapper och lägga att stelna i kylen. Då får du snygga skivor att lägga på sedan.
Potatis
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skiva potatisen i 0,5 cm tjocka skivor.
Skölj den i ett durkslag så att stärkelsen sköljs av.
Skaka av potatisskivorna och torka dem gärna lite med till exempel lite papper.
Hetta upp en stekpanna och ta fram en långpanna med höga kanter.
Bryn potatisskivorna några i taget någon minut i stekpannan i olivolja.
Salta och peppra samt lägg över i långpannan.
Sätt in potatisen i ugnen.
Kött
Salta och peppra köttet och bryn det i olivolja runt om.
Ta ut potatisen och lägg köttet på potatisskivorna.
Stek färdigt köttet i ugnen i ca 30-40 minuter tillsammans med potatisen. Sätt gärna in en termometer i köttet och se så att det blir ca 55 grader då är det mediumrare.
Lägg eventuellt upp haricots vertes och tomater på ett ugnssäkert fat och ställ in i ugnen så att det blir varmt.
Skär upp köttet i skivor.
Lägg tillbaka det på potatisen och lägg skivor eller klickar av vitlökssmör över köttet.
Sätt ugnen på grill och grilla allt hastigt tills smöret börjat smälta.