Varm äppelsoppa

Varm äppelsoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Varm äppelsoppa

10 ingredienser

25 min

Den här varma äppelsoppan gör gott i magen en kall dag.

Ingredienser

portioner
  • 350 g vatten
  • 150 g cider
  • 40 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron, skal i stora strimlor
  • 0,5 kanelstång
  • 3 röda äpplen, urkärnade och tvättade i bitar (skal kvar)
  • 1 äpple, strimlat (gärna Granny Smith)
  • 10 pepparmyntsblad, strimlade

Till servering:

  • marscapone

Gör så här

  1. Koka upp allt utom pepparmyntsbladen och Granny Smithäpplet. Låt det småkoka i 15 minuter. Sila och smaka av. Eventuellt får man tillsätta citronjuice/socker beroende på hur söt soppan är.
  2. Toppa med det strimlade äpplet och pepparmyntsbladen. Servera med kall mascarpone.