Rabarber- och jordgubbsflarn

Rabarber- och jordgubbsflarn
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Rabarber- och jordgubbsflarn

7 ingredienser

Ett lättlagat somrigt recept med rabarber och jordgubbar på smördegsflarn.

Ingredienser

portioner
  • 1 ark smördeg
  • 2 späda rabarber (eller 1 stor)
  • 0,5 l jordgubbar
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 citron
  • 1 vaniljstång
  • florsocker

Gör så här

  1. Raspa citronen, skrapa ur vaniljstången och blanda ner i creme fraichen. Vispa den lätt och kyl.
  2. Kavla ut smördegen lätt (till en kvadrat) och dela därefter varje platta i fyra bitar.
  3. Skär rabarbern i stavar som är lite längre än smördegsbitarna och fördela på degen. Tryck ner dem lätt och sikta florsocker över.
  4. Ställ in i ugnen på 220 grader i ca 10–15 min.
  5. Skiva jordgubbar tunt och lägg tillsammans med den uppvispade creme fraichen på smördegsflarnen.