Koka socker, vatten och glykos i en kastrull till 150 grader.
Häll ut allt utom ca 80-100 g på en oljad marmorskiva eller en bakduk av silikon.
Färga det som är kvar i kastrullen med röd färg, häll ut det på marmorskivan/silikonduken, bredvid den ofärgade och håll varm, t ex med vattenbad (kokande vatten i en kastrull, sätt en bunke i kastrullen).
Droppa pepparmintsolja på den ofärgade biten, vik upp kanterna mot mitten med hjälp av oljad degskrapa.
Så snart det går att ta i den varma massan, dra ut och vik ihop den, flera gånger, det skall komma in luft, den skall bli vit, arbeta så snabbt det går innan den blir för hård.
När det börjar gå trögt, rulla ut till en tjock rulle
Häll nu upp den röda karamellklumpen och låt den svalna något, lägg en sträng på den tjocka.
Tvinna ut till tunna stänger och klipp karameller, låt svalna.