Smält smöret till kakan och låt svalna. Riv ner mandelmassan i en bunke och blanda med sockret till en klumpfri massa. Blanda sedan i äggen ett och ett och blanda i cirka 2 minuter efter att varje ägg tillsatts.
Byt till visp och vispa i tio minuter. Tillsätt vispgrädden. Sikta och blanda i vetemjöl, cacao och bakpulver.
Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en avlång form. Hacka aprikoserna, chokladen och den syltade ingefäran i grova bitar. Blanda i röran med gummispatel. Blanda sedan i det smälta smöret.
Fyll i smeten formen och baka i cirka 60 minuter. Stick då en kniv i kakan och se om den är torr. Lägg aluminiumfolie över om kakan börjar bli för mörk de sista 20 minuterna. Stjälp ut och låt svalna.
Gör glasyren: Koka vispgrädde, vatten, glykos, strösocker och mörk choklad på låg temperatur i en kastrull cirka 10 minuter.
Låt svalna till cirka 40 grader och rör i smöret. Använd glasyren vid cirka 30 grader.
Glacera kakan och låt stå och torka i en timme innan servering.