Tomatmarmelad

Tomatmarmelad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Tomatmarmelad

6 ingredienser

20 min

Tomatmarmelad är väldigt gott till kyckling, vildsvin och paté. Den fungerar också bra tillsammans med smakrika ostar på kex.

Ingredienser

portioner
  • 700 g tomat
  • 500 g strösocker
  • 2 vaniljstänger
  • 6 gröna kardemummakärnor
  • 15 g torr pektin (från apotek)
  • 4 g citronsyra

Gör så här

  1. Hetta upp vatten i en kastrull och lägg i tomaterna i en halv minut. Ta upp dem, skala och kärna ur och lägg i en ny kastrull. Koka med nästan allt strösocker, vaniljstängerna och kardemummakärnorna i 10 minuter.
  2. Blanda ihop resten av sockret med pektin och citronsyra och rör ner i marmeladen. Ta upp vaniljstängerna. Häll upp marmeladen på rena burkar, förslut och förvara kallt.