Johans mozartkulor

Johans mozartkulor
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Johans mozartkulor

3 ingredienser

Klassisk och lyxig godbit gjord på nougat, mandel och mörk choklad. Tips! Vill du variera pralinen så kan du gömma en hel hasselnöt i nouagten.

Ingredienser

  • 200 g nougat
  • 400 g mandelmassa
  • 200 g mörk choklad

Gör så här

  1. Lägg nougaten i kylen ca 30 minuter.
  2. Kavla ut mandelmassa på bakplåtspapper, ca 2 mm tunt.
  3. Dela nougaten och rulla till bollar, ungefär i storleken av en ”stenkula”.
  4. Stansa ut rundlar ur mandelmassan så du kan slå in nougatbollarna.
  5. Smält 2/3 delar av chokladen över vattenbad till 48-49 grader.
  6. Finhacka 1/3 av chokladen fint.
  7. När chokladen smält och är 48-49 grader, blanda i den finhackade chokladen. Rör hela tiden så att den smälter, nu bör den smälta chokladen hålla 29-31 grader, då är den tempererad.
  8. Doppa mozartkulorna i den tempererade chokladen.