Johans syltade apelsinskal
Johans syltade apelsinskal
Ingredienser
Till syltning
- 500 g vatten
- 500 g strösocker
- 1 vaniljstång, snittad på längden
Gör så här
Blanchering
- Tvätta apelsinerna noga med vatten. Skär bort skalet i stora bitar.
- Frys in saften och använd till annat eller drick som juice.
- Lägg skalen, vatten och salt i en kastrull. Koka i ca 20 minuter eller tills de är mjuka.
- Skölj skalen i kallt vatten och låt rinna av.
Syltning
- Koka upp vattnet, vaniljstången och 150 g socker. Lägg i skalen och låt lagen sjuda på ca 85-90 grader i ca 15 minuter.
- Tillsätt ytterligare 150 g socker och sjud i ytterligare 15 minuter. Tillsätt 200 g socker och sjud en gång till på 85-90 grader i 15 minuter.
- Häll upp på steriliserade burkar och konservera burkarna i 20 minuter i 90 graders varm ugn.