Stekt gädda

Stekt gädda
Foto: Fredrik sandin carlsson

Stekt gädda

Av: Johnny Johansson

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

20 min

Gäddan är en svensk klassiker som på grund av det vita köttet värderas högre än både lax och öring hos många.

Ingredienser

portioner
  • 600 g gäddfilé
  • 2 msk smör
  • 1 citron
  • salt
  • 2 dl ströbröd
  • 1 färsk sallad
  • potatis, till servering

Gör så här

  1. Skär gäddfilén tvärsöver i cirka 4 centimeter breda bitar. Salta och pressa lite citron över.
  2. Måtta upp ströbrödet i en djup tallrik och vänd gäddbitarna i det. Värm upp en stekpanna och stek dem sakta i smör på båda sidor tills de blivit gyllenbruna.
  3. Lägg gäddan på färsk huvudsallad och servera med kokt eller pressad potatis.