Avokadoquesadilla

Avokadoquesadilla
Foto: Camilla Lindqvist

Avokadoquesadilla

Av: Jon Hansson

9 ingredienser

20 min

Quesadilla är en snabbfixad rätt till en buffé eller som småplock i väntan på middagen. Här är den fylld med avokado och färskost. Recepten kommer från boken Buffé - helt enkelt.

Receptet är tänkt som en del av en buffé för cirka 12 personer.

Kolla in fler recept och läs mer om

Buffé - helt enkelt

Ingredienser

portioner
  • 3 avokador
  • 1 limefrukt
  • 3 tomater (stora)
  • 8 tortillabröd
  • 200 g färskost
  • 100 g chorizo av salamityp, i tunna skivor
  • 2 dl ost, riven
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Dela och kärna ur avokadorna.
  2. Skär i 0.5 cm skivor (ungefär) och dra bort skalet.
  3. Pressa över lite lime.
  4. Skiva tomaterna tunt.
  5. Lägg ut 4 av tortillabröden.
  6. Bred på philadelphian. Försök få till det jämnt och ända ut i kanterna.
  7. Fördela avokadon och tomaterna på bröden.
  8. Salta lätt.
  9. Fördela chorizon och strö över den rivna osten.
  10. Stäng butiken med de 4 överblivna tortillabröden .
  11. Stek på båda sidor (vänd med hjälp av tallrik) i torr stekpanna så att quesadillorna får lite färg och osten smälter.
  12. Skär i tårtbitar och hugg in.