Glassfyllda citroner

Glassfyllda citroner
Foto: Camilla Lindqvist

Glassfyllda citroner

Av: Jon Hansson

3 ingredienser

Syrliga, härliga och fina citroner som efterrätt.

Kolla in fler recept och läs mer om

Buffé - helt enkelt

Ingredienser

portioner
  • 1 l vaniljglass
  • 12 citroner
  • 3 msk Limoncello (eller annan citronlikör eller vodka)

Gör så här

  1. Halvtina glassen.
  2. Trimma botten på varje citron så att de står stadigt. Men ta det nätt så att det inte blir hål i botten. Då läcker de.
  3. Skär bort ett lock från varje citron och gröp ur allt kött med en vass kniv och en tesked. Spara 1 dl citronkött.
  4. Kör fruktköttet, glassen och limoncellon/citronlikören/vodkan till
  5. en slät smet i matberedare eller med stavmixer.
  6. Fyll skalen med blandningen.
  7. Locken på och frys i 5 timmar.
  8. Ställ i kylen 1 timme före servering så att glassen inte är hård som betong.
  9. Du kan givetvis också piffa till glassen med hackad choklad, syltat apelsinskal, bär och annat godis.