Jonas löjromspizza

Jonas löjromspizza
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Jonas löjromspizza

11 ingredienser

Lyxig pizza bianco toppad med crème fraiche, lagrad ost och löjrom. Perfekt att skära i bitar och bjuda till fördrinken.

Ingredienser

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 1100 g tipo 00 mjöl (eller vetemjöl special)
  • 20 g olivolja
  • 10 g salt

Topping

  • ca 3 dl crème fraîche
  • ca 450 g vällagrad ost (gärna havgus)
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 120 g löjrom
  • 2 citroner

Gör så här

Deg

  1. Blanda ut jästen i vattnet.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta degen i en matberedare med degkrok på låg hastighet i 5 minuter.
  3. Öka hastigheten och tillsätt saltet. Arbeta degen i ytterligare 3 minuter.
  4. Häll slutligen i olivolja medan maskinen är igång och kör i 2 minuter till.
  5. Stjälp upp degen och rundriv 4 bullar som vägen ca 220-230 gram styck.
  6. Lägg bollarna på en lätt mjölad plåt och täck med en handduk. Låt jäsa i 1 timme.

Topping

  1. Skala och finhacka rödlök. Strimla gräslök fint.
  2. Knåda ut degen och toppa med hälften av crème fraichen. Strö över riven ost.
  3. Baka pizzan på en uppvärmd pizzasten i ugnen i 2-3 minuter på maxeffekt.
  4. Toppa med resterande crème fraiche, rödlök, gräslök och löjrom. Bjud med citron i klyftor att pressa över.