Fläskkarré med chorizo- och grönsaksragu

Fläskkarré med chorizo- och grönsaksragu
Foto: TV4
Jonas Dahlbom
Jonas Dahlbom

Fläskkarré med chorizo- och grönsaksragu

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 650 g fläskkarré
  • 4 chorizokorvar
  • 1 gul lök
  • 6-8 potatisar
  • vatten
  • 1 röd paprika
  • 1 chilipeppar
  • salt
  • 4 skivor lantbröd
  • 1 msk olivolja

Timjansås

  • 3 kvistar timjan
  • 4 msk crème fraîche
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Skiva upp chorizon och stek den i olivolja.
  2. Skala och hacka potatisen i mindre tärningar, likaså med löken.
  3. Lägg ner allt tillsammans med chorizon i stekpannan.
  4. Skär paprikan i tärningar, skiva chilin (ta bort fröna om du vill ha mildare smak) och låt allt stekas i samma stekpanna.
  5. Efter ett par minuter slår du i vatten i pannan så det täcker allt. Låt det koka i ca tio minuter, tills grönsakerna och potatisen blivit mjuka.
  6. Skiva upp köttet i portionsbitar och stek dem i en ny panna, stek i olivolja och salt samt peppra båda sidorna.
  7. Ta brödet, skär skivorna i tärningar.
  8. När köttet är klart, lyft det ur pannan och låt det vila.
  9. Stek brödtärningarna i samma panna så de får smak av oljan och köttsaften. Stek inte på för hög värme, brödet bränns lätt.
  10. Smaka av grönsaksragun, salta, peppra och tillsätt lite olivolja.

Timjansås Riv timjanen, lägg i en skål, tillsätt crème fraiche och salta.

  1. Lägg upp allt tillsammans. Toppa köttbiten med det stekta brödet och en klick av timjansåsen.
  2. Smaklig måltid!