Fläskkarré med chorizo- och grönsaksragu
Foto: TV4
Fläskkarré med chorizo- och grönsaksragu
Ingredienser
- 650 g fläskkarré
- 4 chorizokorvar
- 1 gul lök
- 6-8 potatisar
- vatten
- 1 röd paprika
- 1 chilipeppar
- salt
- 4 skivor lantbröd
- 1 msk olivolja
Timjansås
- 3 kvistar timjan
- 4 msk crème fraîche
- salt (efter smak)
Gör så här
- Skiva upp chorizon och stek den i olivolja.
- Skala och hacka potatisen i mindre tärningar, likaså med löken.
- Lägg ner allt tillsammans med chorizon i stekpannan.
- Skär paprikan i tärningar, skiva chilin (ta bort fröna om du vill ha mildare smak) och låt allt stekas i samma stekpanna.
- Efter ett par minuter slår du i vatten i pannan så det täcker allt. Låt det koka i ca tio minuter, tills grönsakerna och potatisen blivit mjuka.
- Skiva upp köttet i portionsbitar och stek dem i en ny panna, stek i olivolja och salt samt peppra båda sidorna.
- Ta brödet, skär skivorna i tärningar.
- När köttet är klart, lyft det ur pannan och låt det vila.
- Stek brödtärningarna i samma panna så de får smak av oljan och köttsaften. Stek inte på för hög värme, brödet bränns lätt.
- Smaka av grönsaksragun, salta, peppra och tillsätt lite olivolja.
Timjansås Riv timjanen, lägg i en skål, tillsätt crème fraiche och salta.
- Lägg upp allt tillsammans. Toppa köttbiten med det stekta brödet och en klick av timjansåsen.
- Smaklig måltid!