Lägg den plockade salladen i kallt vatten. Den behåller då sin krispighet och smakar bättre. Skär rödlöken väldigt tunt och låt även den ligga i samma skål med kallt vatten.
Snitta svålen på sidfläsket. Skär skåror i fettlagret så smaken lyckas tränga in i köttet. Lägg sedan köttet i en ugnsfast form.
Dela vitlöken i klyftor (använd solovitlök så blir det mindre att skala) och lägg på köttet. Strö över fänkålsfrön samt bryt ner några kvistar rosmarin. In i ugnen i totalt 2 timmar på 175 grader.
Efter 30 minuter i ugnen ska köttet ösas med vatten.
Under tiden kan man förbereda potatisen och fänkålen. Skär tjocka skivor av potatisen, behåll skalet på. Skär samma storlek på fänkålen. Grönsakerna ska vara i ugnen i en timme, därför får inte skivorna vara för tjocka.
30 minuter senare - häll ca 1,5 - 2 dl. vatten över köttet i ugnen.
Ytterligare 30 minuter senare - placera potatisen och fänkålen runt köttet i formen. Ös köttet med vätskan i formen.
Under den kommande timmen - använd vätskan i formen och slå den över köttet. Gör det ungefär varje kvart.
Häll av vattnet från salladen. Blanda runt den med olivolja, vitvinsvinäger och salt.
Ta ut köttet ur ugnen och skär i centimetertjocka skivor. Lägg upp maten tillsammans med salladen, potatisen och fänkålen. Använd lite utav vätskan i formen som sky.