Jordärtskockschips i Airfryer

NYHET
Jordärtskockschips i Airfryer
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jordärtskockschips i Airfryer

3 ingredienser

20 min

Jordärtskockschips är svårslaget när det kommer till hemgjorda chips. Smakrika och supergoda att äta som de är, men passar också utmärkt att garnera maträtter med. Såhär enkelt gör du krispiga jordärtskockschips i airfryer.

Recept till Airfryer
Grönkålschips i airfryer

Recept till Airfryer

Här hittar du fler goda recept att laga i arifryer

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 200 g jordärtskocka
  • 1 tsk neutral olja
  • salt

Gör så här

  1. Tvätta jordärtskockorna, men behåll skalet. I skalet sitter mycket god smak!
  2. Skiva jordärtskockorna tunt, gärna på mandolin, och lägg över i en bunke.
  3. Häll över olja, krydda med salt och blanda om.
  4. Lägg chipsen i airfryer-korgen så utspritt som möjligt och rosta chipsen på 170 grader i 7 minuter.
  5. Skaka korgen och blanda om, kör ytterligare 4 minuter. Blanda om igen och kör i 1-2 minuter åt gången tills chipsen är krispiga och fina. Håll koll mot slutet så de inte bränns.