Smakerna och konsistenserna kompletterar varandra väl i den här rätten. Purén är stjärnan och får sällskap av lite bakad kyckling, champinjoner och krispig grönkål. En av mina nya favoriträtter.
Skala jordärtskockan och dela så alla bitar är ungefär lika stora. Skala lök och vitlök och hacka grovt.
Hetta upp en kastrull och fräs skockor, lök och vitlök i smöret tills löken är genomskinlig.
Häll på övriga ingredienser och låt småkoka på lågvärme under lock i ca 30 minuter.
Ta av locket, känn att de är mjuka och mixa sedan till en slät puré.
Tillbehör
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja. Baka i ugnen i ca 25 minuter till kycklingen är genomstekt.
Skär bort de grova stjälkarna på grönkålen och hacka den grovt. Massera in grönkålen i olivolja och salt.
Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in den med i ugnen i ca 5-10 minuter så den blir till chips.
Klyfta champinjonerna och salta och peppra. Stek champinjonerna i smör på hög värme tills de är gyllenbruna och har fin stekyta.
Skiva kycklingen tunt.
Servera purén i botten, toppa med lite kyckling, champinjoner, grönkålschips och avsluta med att klippa över krasse och pressa lite citron över.